Thomas Stenström

Välkomna till Uddevalla. Till dom som vann, dom som förlorade och någon som försvann.

I januari släpptes Thomas Stenströms nya album “Rör inte min kompis” som är ett samarbete med David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling.

Skivan är en tillbakagång till rötterna men samtidigt 100 steg framåt. Det är rocklåtar som vilar stadigt mot Uddevallas gator men hela tiden med en kall hand i nacken som stör.

Texterna skildrar uppväxten, dom som kom bort, dom som kom hem och dom som gick under, samtidigt som dom skildrar en brinnande ilska över ett Sverige och Europa i kaos. Skivan är en skattkarta med det röda sträcket bortfrätt och ersatt av ett hål rakt in till det sista hoppet. Det är årets popskiva som återigen sätter Thomas Stenström på tronen över dom trolösa.

– ”Allt jag har” är den sista låten vi skrev till skivan. Jag och mina polare David Axelsson, Johan Jonasson har tillsammans med Björn Yttling skrivit och producerat den. Den kom till efter Björn hade kommit in i projektet och fick mig att krama ut det sista jag hade kvar. Temat är som alltid öppet för tolkning, men ibland tänker jag att den handlar om att stå på nån jävla stockholmskrog som man inte vill va på men ändå bränna sina sista pengar där, eller så handlar den om att komma hem, eller att göra skit som man lovat sig själv aldrig får hända igen, jag vet inte, den som lyssnar får tolka fritt, finns inga rätt eller fel.

Mer info

Boka Thomas Stenström

Fält markerade med * är obliatoriska

Press