Systraskap

Systraskap är en av Sveriges absolut bästa liveakter. Med pondus och stor instrumentskicklighet intar dom scenen.

Poeten och musikern Mattias Alkberg skriver: “En musikalitet och en inställning som inte går att hitta eller uppbringa i den vanliga svennebanannormen. Inte så konstigt kanske, för att finna sin plats i den kan man inte vara så här utmanade, rollupplösande och svängiga.”

Systraskaps musik är en unik blandning av elektroniska ljudbilder och akustiska instrument, och låtarna tar dig med genom ett upproriskt och otroligt peppigt ljudlandskap.

2015 släppte Systraskap sitt kritikerrosade debutalbum, “MVIMW”. (My voice is my weapon.) Duon kombinerar på ett självklart sätt musikaliskt nyskapande och originella produktioner med hittiga melodier. Singeln ”Let’s start a revolution” är ett anthem över vår tids desperata längtan efter förändring. Den har fått otaliga människor att sjunga med och höja näven för ett medmänskligare samhälle. De följde upp skivan i november 2016 med EP:n “TO DO LIST”.

Systraskap har en originalitet som är sällsynt nu för tiden. Politisk och tidlös plakatelektro. Musik som kräver förändring.

Systraskap säger: ”Vi hoppas att det vi ser början på nu, kommer att omtalas som den största antirasistiska, feministiska, socialistiska och könsanarkistiska omvälvningen i modern tid. Att det kommer bli ihågkommet som en period då hierarkierna föll. Som en helt ny period av demokrati. Av riktig demokrati. Av jämn resursfördelning världen över. Av samarbete, av hänsyn och av solidaritet. För att det är nödvändigt. MVIMW är ett direkt resultat av detta kommande uppror!”

För att verkligen förstå duons storhet ska de ses live.

Systraskap består av producenterna och musikerna Sabina Wärme & Amanda Lindgren, som även driver skivbolaget Bassonga.

Mer info

Boka Systraskap

Fält markerade med * är obliatoriska