Riga Tiger

Medlemmarna har i många års tid spelat tillsammans i olika konstellationer och genrer. Inte förrän de lade bluesen, psykedelian och jazzen på hatthyllan, fann Anton Graffman Larsson ro att starta ett nytt projekt: Riga Tiger.

Det började i en önskan om att skildra vardagens magi – vardagen som förbises i skuggan av den polerade fasaden som människor för jämnan stoltserar med på sociala medier. Det var så genren realismpop föddes. Med debutalbumet “Jag håller inte med om din åsikt men är beredd att döda dig för den” och EP’n “Haha Paradis” har bandet skördat stora framgångar och hyllats av bl.a SVT/PSL, GAFFA, DN, Musikguiden i P3. I september 2019 är bandet tillbaka med en ny fullängdare – “Om du tänker på tiden så går den”.

“Omedvetet tycks vi ha skrivit en samling låtar med ett sammanhängande tema: Tiden. Och tiden står som bakgrund till den historia vi försöker förmedla genom Sluta vara vänner – den om ett försök att utveckla en relation till någonting större. Den om att inte vilja sova. Den om magin bakom upptäckter, om kraften bakom insikter. Den om sanningen i ett försök.”

Riga Tiger vandrar i samma fotspår som trampats upp av artister och band som Björns Vänner, Annika Norlin och Vit Päls, men angriper musiken från nya håll och med nya verktyg hämtade från genrerna de tidigare spelat inom. Bandet har spelat på klubbar runtom i landet såsom Pustervik i Göteborg, Trädgården i Stockholm, samt på Where’s the Music? i Norrköping.

Mer info

Boka Riga Tiger

Press