Molly Hammar

Molly Hammar har varit en av Sveriges största röster sedan hon slog igenom 2011. Hon kommer ihåg den exakta dagen när hon tog kontroll över sin karriär. Molly var 20 år och väldigt nära att sluta med musiken helt efter fem år i ett strålkastarljus som hade lämnat henne fullständigt desillusionerad. Efter att spenderat en hel dag ensam vid havet gick hon och la sig och vaknade sedan upp med en tanke som skulle ändra hennes liv.

“Sex”, säger Molly helt ogenerat . “Jag vaknade upp och ville skriva om sex och i just det ögonblickade så föll allt på plats. Jag kunde höra hur musiken skulle låta; jag visste exakt vad jag ville säga. Helt plötsligt kände jag mig fri. Sedan den dagen har jag varit superkreativ”.

EP’n SEX släpptes 2018 i juni och innehöll sex stycken sensuella och själfulla R&B-spår som tonade ned hennes tidigare stora powerhouse vokaler till en mer intim och hudnära röst. SEX blev en helt ny start för den redan sedan tidigare eftertraktade och guldsäljande artisten och låtskrivaren.

SEX-singlarna Blossom och Drive blev bägge framgångsrika och har skapat en helt ny publik för Molly. Sedan releasen av EP’n förra året, så har hon rest mellan Stockholm, London och LA och skrivit nya låtar både till sig själv och för andra. Under 2018 medverkade Molly i bejublade artistframträdanden i bland annat Musikhjälpen och både i Guldbaggen och Grammis gjorde hon stor succé. 

En andra EP planeras att släppas till hösten 2019 och denna gång skriver hon bland annat om dynamiken inom förhållanden, hennes egen identitet och galna nätter i London. Den första hypnotiska singeln No Place Like Me parar hennes sensuella röst med smattrande beats och handlar om hennes nyfunna artistiska frihet. Med på låten är även den engelska rapparen och tv-personligheten Big Narstie.

“Låten handlar om mig, just nu”, berättar hon. “Jag är 23, singel och jag älskar mitt liv. Jag vägrar att anpassa mig efter någon annan – jag är jag, jag är hemma nu, jag gör vad jag vill”.

No Place Like Me adderades direkt efter releasen på flera engelska radiostationer och Molly har flugit fram och tillbaka till London senast under våren för att spela in musikvideo, uppträda i TV och göra radiointervjuer med bl.a. BBC Radio 1xtra och Fubar Radio. 

Den 3 maj släpps den dansgolvsvänliga singeln Words, skriven tillsammans med Mollys barndomsvän Benjamin Ingrosso. I augusti släpps ännu ett spännande samarbete och i höst väntas som sagt en hel EP med helt nya låtar.

Mer info

Boka Molly Hammar

Press