Min Stora Sorg

För Min Stora Sorg, som till vardags heter Anso Lundin, har musiken alltid varit en stor del av hennes liv. Anso figurerade länge på musik – och klubbscenen som medlem i bl.a. banden Leiha och Idiot Kid, tills hon började göra egen musik som kom att bli Min Stora Sorg och debutsingeln “Blomstertid” 2012.  Det hyllade debutalbumet “MVH Anso, M$$” släpptes 2013 och kritikerna stod enade; “Tänk att svensk pop begåvats med ett nytt namn – någonstans mellan Lykke Li och Jenny Wilson”, sa Per Sinding-Larsen då. Sedan dess har Min Stora Sorg varit en självklar del på den svenska pophimlen och släppt ytterligare ett album, turnerat runt om i landet och har samarbetat med bl.a. Ji Nilsson, Silvana Imam och Simon Emanuel. 
 
Det har gått två år sedan Min Stora Sorgs senaste och kritikerrosade album “Min Stora Sorg Vår/Sommar -16”. Sedan dess har Min Stora Sorg slagit sig fri från strukturera i musikbranschen för att släppa sitt tredje album helt på egen hand. Under våren fick vi en försmak på det kommande albumet med singlarna “Paus” och Canta Mami”. Singlarna står sig starka som fristående men det är nu som de verkligen kommer till sin rätt, i kontexten av det konceptuella albumet “BITCH LOVER CHILD MOTHER SINNER SAINT” som släpptes 28 september. Ett album som berättar en historia om en kvinna som vill leva lite. 
 
– ”Soundmässigt så har jag försökt likställa det nya albumet med ett barn. Att jag burit det själv och att när det ska bli ett färdigt, bra och älskat album så behövs det ett kollektiv runt det. Albumet behöver fler vuxna än mej liksom. Det är dvs ett heltidsjobb att få allt att gå ihop. Men av allt arbete och allas engagemang och kärlek så blir det ett starkt, älskvärt, självständigt och modigt album.”, säger Min Stora Sorg.
 
Min Stora Sorg är förutom musiken även det starka visuella artisteriet. Tillsammans med Daniel Åkerström-Steen och John Artur jobbar Anso Lundin i ett konstnärligt team som bygger Min Stora Sorgs värld i bild. De har arbetat som kreativt team sedan starten 2011 och har genom sitt konstanta arbete och strävan efter att skapa spännande, rolig och vacker konst runt musiken, gett lyssnaren en ytterligare dimension av Min Stora Sorg.
 

 

Mer info

Boka Min Stora Sorg

Press