Kaah

20 år sedan debuten: Kaah är tillbaka med ny musik och konserter

För 20 år sedan kröntes Kaah till Sveriges nya soulkung, med debutalbumet ”Kaahlender”. Denna fredag drar han igång sitt jubileumsår med singeln ”Visst har vi väl försökt nu?” – följd av en miniturnépremiär i Stockholm den 25 april, fler konserter och ett nytt album.

Soulcirkeln är sluten. 20 år har passerat sedan Kaah från Norrköping kröntes som Sveriges nye soulkung, då debutalbumet ”Kaahlender” släpptes våren 1998. Med sitt unika sound stakade han ut vägen för den svenska soulens framtid och gav den en identitet på egna ben.

Förra årets hyllade ”Jungl”-EP var bara uppvärmningen inför detta jubileumsår 2018, som ser ut att bli Kaahs mest intensiva år på länge. Flera låtsläpp är planerade under våren och sommaren, och de kommer följas av ett albumsläpp i höst. Artistens första sedan 2013.

Den 20 april 2018 nådde singeln ”Visst har vi väl försökt nu?” omvärlden. 

– När vi skalar av allt, så återstår bara essensen av en låt och dess historia, säger Kaah själv om låten.

Kaah har alltid gått sin egen väg och vägrat fastna i rådande eller redan färdiggjutna soulformer. 2018 är den musikaliska attityden friare och kanske mer flytande funkig än någonsin. Personliga livsperspektiv, socialt engagerade budskap, kärleksteman och en musikalisk mosaik i lekfull framåtrörelse för tankarna till lika delar Sly & The Family Stones klassiska ”There’s a Riot Goin’ On” och ett modernt mästerverk som Kendrick Lamars ”To Pimp A Butterfly”.

Smakprov från det kommande albumet utlovas under de spelningar som Kaah gör i sommar. Vi är oerhört peppade på att se vad Kaah bjuder på mer under 2018. 

Mer info

Boka Kaah

Fält markerade med * är obliatoriska

Press