Cherrie

Cherrie debuterade med låten ”Intro” som släpptes 2014 och följde sedan upp med uppmärksammade hiten ”Tabanja” som blev nominerad till ”Årets video” och Cherrie till ”Årets Nykomling” på Grammisgalan 2016. I april 2016 släppte hon sitt debutalbum “Sherihan” och vann bland annat pris på Grammisgalan, P3 Guld, Manifestgalan 2017.

På låten “Aldrig Igen (Må Sådär)” gjorde Cherrie ett uppmärksammat samarbete med Stormzy, ett samarbete som ledde till att hon åkte med som support till Stormzy på hans europaturné våren 2017. Under sommaren var Cherrie en av sommarpratarna i programmet Sommar i P1.

Cherrie handplockades till 30 Days i LA och 30 Days in Chicago, med talanger från hela världen. Under sin månad i Kalifornien prydde hon billboards runt om i Los Angeles och öppnade för Jhené Aiko inför ett utsålt Avalon. I Chicago gjorde hon ett hyllat framträdande då hon uppträdde samma kväll som Daniel Caesar.

Under hösten 2017 släppte Cherrie låten ”163 För Evigt” som blev en viral succé som plockades upp av radio i bland annat Storbritannien och Kanada. På bara någon vecka fick videon en miljon visningar på Youtube och Rihanna, SZA och Kehlani uppmärksammade låten.

Med ett nytt album i maj samt artistsamarbeten från USA och UK, så står 2018 inför Cherries fötter.

Mer info

Boka Cherrie

Press