'APPELGREN + FRIEDNER = LIVE NATION'

Appelgren Friedner blir en del av Live Nation

Den svenska artistagenturen Appelgren Friedner har de senaste åren vuxit till att bli en av de starkaste artistagenturera i Sverige och representerar idag några av landets främsta artister. Nu står det klart att Appelgren Friedner – dess agenter och artister – blir en del av Live Nation.

I och med detta stärker Live Nation sin position ytterligare som Sveriges ledande artistagentur. 

Lisa Appelgren, Uno Friedner och Georgios Kalafatidis kommer från och med 15 augusti 2019 bli en del av Live Nation och tar med sig de artister de arbetar med idag – Sabina Ddumba, JËLLY, Jonas Lundqvist, Cherrie, Movits!, Tensta Gospel Choir och många fler (se samtliga artister nedan). Både Lisa och Uno har mångårig erfarenhet av branschen där Uno verkat länge som arrangör och Lisa som agent på bland annat The Agency Group/UTA och Pitch & Smith.

– Jag är väldigt glad över att få in Appelgren Friedner under Live Nations vingar. De båda har lång erfarenhet som jag hyser stor respekt för och tillsammans ska vi utveckla och fortsätta bygga vidare de artister Uno och Lisa arbetar med idag. Det kommer bli fantastiskt kul att få in deras kunskap och kompetens i huset, säger Markus Wiking, COO Local Artists, Live Nation.

– Vi har drivit Appelgren Friedner i fyra år och nu är vi redo för nya utmaningar. Att bli en del av Live Nation och få en utökad plattform skapar fantastiska förutsättningar för våra artister. Vi ser med spänning fram emot att ta oss, och våra artister, till nästa nivå, säger Lisa Appelgren och Uno Friedner.

Om Live Nation Sverige
Live Nation är Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang. Varje år har vi via över 2000 evenemang äran att få vara med och ge över en miljon svenskar den unika upplevelse som endast livemusik och liveunderhållning kan ge – musik är allra bäst live.

Vi producerar det mesta från mindre klubbspelningar via riksomfattande turnéer och stora utomhuskonserter till turnéer med våra svenska artister utomlands. Vårt utbud spänner från ny, gränsöverskridande musik till mer etablerad. Vi representerar ett stort antal svenska artister och arrangerar även ett flertal stora festivaler.

Vi vill erbjuda våra besökare det bästa; både före, under och efter evenemanget! Bra ljud och ljus, säkra lokaler, seriös biljettförsäljning och en musik- och evenemangsupplevelse att minnas för livet.

Mer info

Boka 'APPELGREN + FRIEDNER = LIVE NATION'